Goede kinderwagen nodig? Ontdek de kinderwagens van Mio Amore.

Goede kinderwagen

Er is niets zo belangrijk als de veiligheid van jouw kindje. Wanneer je samen met je baby gaat wandelen wil je dan ook graag een goede kinderwagen kopen die veilig in gebruik, betaalbaar en comfortabel voor je kindje is. En daarnaast van verschillende gemakken is voorzien. Tegenwoordig zijn er veel verschillende type en merken kinderwagens, dat het soms lastig kan zijn om een keuze hieruit te maken. Wij geven je graag advies over waar een goede kinderwagen volgens ons aan moet voldoen zodat de keuze voor jou straks wat makkelijker wordt.

Wanneer spreken we over een goede kinderwagen?

Laten we eerlijk zijn, in de tijd waarin we nu leven worden er geen slechte kinderwagens meer gemaakt. Ze moeten tegenwoordig aan allemaal strikte veiligheidseisen voldoen willen ze het EN-1888 certificaat krijgen. Dit certificaat hebben bedrijven nodig om hun kinderwagen op de markt te mogen brengen. Voorwaarden die hieronder vallen zijn onder andere:

  • Diverse ventilatiemogelijkheden
  • Stevige rem
  • Drie- of vijfpunt gordel
  • Hoogte van kinderwagenbak
  • Stabiliteit van de goede kinderwagen
  • Hellingshoek rugleuning (maximale ontlasting van de wervelkolom)

Als je online of in de winkel op zoek gaat naar een goede kinderwagen, controleer dan of de wandelwagen aan het EN-1888 certificaat voldoet.

Een goede kinderwagen die betaalbaar is

Als je je gaat oriënteren op het gebied van kinderwagens dan kom je ze in diverse prijsklassen tegen. Uiteenlopend van heel prijzig tot betaalbaar. Vaak wordt er gedacht als ik de duurste neem dan zal dat ook wel de beste zijn. Echter, is dit niet het geval. Bovendien is het ook zonde voor je portemonnee. Er zijn waarschijnlijk nog tiental andere producten doe je nog moet halen voordat de kleine spruit op de wereld is. Dan is het wel fijn als niet het grootste deel daarvan naar een kinderwagen gaat.

Als je met de volgende punten rekening houdt kan jij straks een goede kinderwagen kopen voor een eerlijke prijs zonder dat je hoeft in te leveren op de veiligheid, kwaliteit en comfort.

Mio Amore kinderwagen

Belangrijke eigenschappen van een goede kinderwagen

Naast dat een goede babywagen gecertificeerd is, zijn er ook andere eigenschappen die belangrijk zijn rekening om rekening mee te houden. We lichten ze hieronder graag voor je toe.

Verstelbare duwbeugel

Ieder persoon is anders en heeft een andere lichaamslengte. Is jouw partner langer dan jij bent? Dan is het wel zo fijn als de kinderwagenstang versteld kan worden in hoogte. Er is namelijk niets zo vervelend als na het wandelen met de goede kinderwagen, last van je rug te krijgen door een verkeerde hoogte en houding.

Bescherming tegen de zon

In de zonnige periodes is het heerlijk om de auto te laten staan en samen met je baby lekker te genieten van een wandeling. Op een dag waar de zon fel schijnt is het fijn om een parasol voor de goede kinderwagen te hebben die je kunt draaien van waar de zon vandaan komt. Hiermee bescherm jij je kindje tegen direct zonlicht. Baby’s hebben een kwetsbare huid die niet te lang mogen worden blootgesteld aan de zon om beschadiging van de huid te voorkomen.

Als je op een warme dag gaat wandelen, zorg dan dat je drinken bij de hand hebt en je kindje luchtig gekleed is. Bovendien is het belangrijk dat er genoeg lucht in de kinderwagen komt. Sluit dus niks af met een hydrofiele doek, hierdoor wordt het in de kinderwagenbak broeierig en stijgt de temperatuur juist sneller.

roze kinderwagen

Eenvoudig inklapbaar

Een kinderwagen is van zichzelf best groot en kan behoorlijk wat ruimte innemen. Daarom is het wel zo fijn als je over een goede kinderwagen beschikt die makkelijk in te klappen is tot een compact formaat. Hierdoor kun je het handig opbergen zonder dat het teveel ruimte in beslag neemt. Daarnaast kun je met een inklapbare kinderwagen ook eenvoudig op pad met de auto, doordat je de wagen gewoon in de kofferbak kunt leggen.

Wel raden wij je aan om te kijken naar de afmetingen als de goede kinderwagen ingeklapt is, aangezien niet elke kofferbak hetzelfde is. Heb je een grote auto dan hoef je hier niet snel rekening mee te houden, maar met een kleine stadsauto is dit echter wel handig.

Type banden

Een andere eigenschap van de goede kinderwagen is de banden. Er zijn verschillende type banden die onder de wandelwagen kunnen zitten. Over het algemeen worden deze soorten het meest gebruikt.

  • Foam banden
  • Lucht banden
  • Massieve banden

Wat het verschil daarin is vertellen wij je graag.

Massieve banden

Bij massieve banden zit een klein laagje rubber en zijn qua formaat kleiner dan de andere soorten. Wandel je graag in de stad dan is een kinderwagen met massieve wielen prima, het rijdt gemakkelijk over een effen en glad terrein. Nadeel is dat het geen goede vering biedt, waardoor je kindje de hobbels in de weg snel zal voelen als je over onverharde wegen of klinkers wandelt. Daarnaast kan de stabiliteit van de kinderwagen zwakker zijn door het kleine formaat van de banden.

Foam banden

Foam banden hebben aan de buitenkant een laag van rubber en aan de binnenkant een schuimlaag van rubber. Ze hebben als voordeel dat ze geen luchtdruk kunnen verliezen, waardoor je de wielen niet hoeft te controleren. Echter doordat er geen lucht in de banden zit, is de demping hierdoor automatisch een stuk minder. Waardoor de hobbels in de weg beter voelbaar zijn voor je kind. Een ander nadeel van foam wielen is dat de kinderwagen zwaarder stuurt.

Lucht banden

Onze favoriet zijn toch wel de luchtbanden. Zoals het woord het al zegt zit er lucht in de wielen hierdoor stuurt het een stuk lichter en heeft jouw kindje geen last van oneffenheden in de weg zoals hobbels of kuilen. Deze type banden zijn ook iets groter dan de andere soorten, wat zorgt voor een betere stabiliteit van de goede kinderwagen.

Grote boodschappenmand

Wij vinden het wel zo fijn dat als je wandelend boodschappen gaat doen je de boodschappen ook ergens kwijt kunt, zonder dat je ze aan de duwbeugel hoeft te hangen. Dit kan namelijk voor instabiliteit zorgen. Kijk daarom of er genoeg ruimte is onder de goede kinderwagen om dergelijke spullen in te kunnen vervoeren.

Hopelijk heb je na het lezen van deze blog een beter idee, waar je op moet letten bij het kopen van een goede kinderwagen. Neem gerust een kijkje op de website van Mio Amore, we hebben verschillende betaalbare en betrouwbare kinderwagens in ons assortiment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van mio-amore.com bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 1625 reviews.