Waarom een ballenbak voor kinderen het leukste speelgoed is

Ballenbak

Waarom een ballenbak voor kinderen het leukste speelgoed is

Je kent het vast wel, wanneer je met jouw kind naar een indoorspeeltuin gaat is de ballenbak voor kinderen altijd een grote hit. Na uren gespeeld te hebben is het dan toch echt tijd om naar huis te gaan, maar of je ze dan weer zo makkelijk mee naar huis krijgt is vaak een tweede. Geloof ons je bent echt niet dé enige. Maar wanneer je een ballenbak voor kinderen thuis hebt, kan de pret daar gewoon worden voortgezet. Heb jij ook even tijd voor jezelf, wel zo prettig! Wat er nu zo speciaal is aan een ballenbak voor kinderen en waarom je het beste een ballenbakje kopen kunt, leggen we je hieronder graag uit.

Diverse spelelementen

Een ballenbak voor kinderen is speelgoed waarmee ze zich uren kunnen vermaken. Als kinderen eenmaal in hun spelelement zitten, gaat de tijd razendsnel voorbij. Kinderen hebben een levendige fantasie en weten de verrassendste en leukste spellen te bedenken met een ballenbak. Zwem in een zee van gekleurde ballen en ga op zoek naar verschillende schatten. Wie pakt binnen een halve minuut de meeste ballen? Of wie maakt de gekste en leukste sprong in het ballenbadje? Laat hun fantasie de vrije loop en ze bedenken de leukste dingen met een ballenbak voor kinderen. Hierdoor komen veel verschillende spelelementen aan bod.

Met een ballenbak voor kinderen prikkel je diverse vaardigheden

Naast dat een ballenbak voor kinderen een groot fun element heeft, is het ook nog eens goed voor de ontwikkeling. Tijdens het spelen worden bij kinderen de sociale, emotionele, cognitieve en motorische vaardigheden gestimuleerd. Dit gebeurt al van jongs af aan wanneer ze de wereld om hen heen beginnen te ontdekken. Om dit zoveel mogelijk te stimuleren is het belangrijk om speelgoed in huis te halen die hier op aansluit zoals een ballenbak voor kinderen. Door de ballen in de lucht te gooien, sorteren op kleur of telkens in de ballenbak te klimmen en klauteren, worden onder andere hun spierontwikkeling, hand-oogcoördinatie, motoriek en het evenwicht geprikkeld.

Ballenbak voor kinderen

Een ballenbak die je aan het einde van de dag niet hoeft op te ruimen

Er zijn veel verschillende soorten ballenbakken voor kinderen te koop. Je hebt ze in de varianten opblaasbaar, pop-up en foam. Allemaal even veilig voor je kind. Echter gaat onze voorkeur uit naar de ballenbak gemaakt van zacht antiallergisch schuim. Dit omdat het aangenamer aanvoelt voor je kindje. De rand beweegt mee met de bewegingen van je kind, waardoor ongelukjes worden voorkomen. Bovendien is deze ballenbak voor kinderen er een die je gerust in de kinder- of speelkamer kan laten staan. Door het fraaie design is het een item die in elk interieur past.

Is een ballenbak voor kinderen hygiënisch?

Als kinderen veel spelen in de ballenbak is het raadzaam om het geregeld schoon te maken. Het voordeel aan een ballenbak voor kinderen van Mio Amore is, dat de hoes wasbaar is. Je kunt de hoes verwijderen door middel van de ritssluiting.  Was het in de wasmachine op 30 graden en je kind kan er weer heerlijk in spelen. De ballen zelf kun je reinigen met een sopje van water en dettol of stop ze in de wasmachine door ze in een kussensloop te stoppen. Voordat je de ballen weer terug stopt in de ballenbak voor kinderen is het verstandig om ze eerst goed te laten drogen.

Veiligheid staat bovenaan

Wanneer je speelgoed voor je kleintje gaat kopen wil je hebben dat hij of zij er veel speelplezier van heeft, het veelzijdig is, enigszins betaalbaar en bovenal veilig. Al deze punten kun je afvinken bij het kopen van een ballenbak voor kinderen. Kleine kinderen stoppen doorgaans veel dingen in hun mond, het is hen manier om de wereld te ontdekken. Als ouder zijnde ben je hier vrij waakzaam op. Kleine kinderen pakken van alles wat maar in de buurt ligt, waarbij een ongeluk in een klein hoekje zit. Met de ballen uit onze ballenbak hoef je niet bang te zijn dat er verstikkingsgevaar zal ontstaan. De ballen hebben een doorsnede van 7 cm, waardoor het onmogelijk is om deze in zijn geheel in de mond te stoppen. Daarnaast voldoet de ballenbak voor kinderen als de ballen aan de richtlijnen en normen volgens de Europese Unie.

Weet jij al welke ballenbak voor kinderen jij koopt?

Mio Amore heeft diverse mooie ronde ballenbakken voor kinderen in het online assortiment. Je kunt hierbij kiezen uit twee verschillende soorten materialen; velvet en textiel met een OEKO-TEX®  Standard 100 certificaat. Beiden te verkrijgen inclusief of zonder ballen. Het leuke aan onze modellen is dat de zachte kleuren ervoor zorgen dat het een item is die je ook in de woonkamer kunt zetten zonder dat het een doorn in het oog is. Heeft je kind thuis een grote slaap- of speelkamer? Dan past hier wellicht de speelset: Hindernisbaan met ballenbak. Hiermee creëer je thuis een eigen speeltuin. De hindernisbaan bestaat uit 5 losse elementen, die je naar eigen inzicht kunt indelen. Zo maak je er elke keer weer een nieuwe attractie van. Welke ballenbak voor kinderen kies jij?

Dit bericht is gepost in Style. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van mio-amore.com bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 1625 reviews.