De voordelen van een kinderwagen met luchtbanden

MA GREEN 6

Zijn jullie op zoek naar een kinderwagen waarmee jullie straks met jullie kleintje kunnen wandelen? Dan wil je van tevoren vast en zeker wat meer informatie over welke kinderwagen het beste past bij jullie wensen. Met zoveel verschillende soorten merken kinderwagens op de markt en diverse varianten kan het soms lastig zijn om een keuze te maken. Als je eenmaal het model van de wagen hebt bepaald is het ook belangrijk om naar de banden te kijken.

De meest verkochte soort is de kinderwagen met luchtbanden. Logisch, aangezien het veel voordelen met zich meebrengt. We vertellen je hieronder graag meer over de pluspunten van een kinderwagen met luchtbanden.

Oorspronkelijke prijs was: €449,00.Huidige prijs is: €379,00. incl.

Ga je voor een kinderwagen luchtbanden of een ander type?

Voor welk type banden je gaat is natuurlijk heel persoonlijk. Maar wat we wel met zekerheid kunnen zeggen is dat voor iedereen geldt dat het wandelen met de wagen zo comfortabel mogelijk moet zijn. En voor een groot deel bepalen de banden hoe hoog het wandelcomfort is. Natuurlijk levert de vering in het frame hier ook een bijdrage aan, maar als de banden niet genoeg demping geven kun je al snel de hobbels en kuilen in de weg voelen. Wat niet alleen vervelend voor jou kan zijn, maar ook onaangenaam voor je kindje.

Bij elk type en merk kinderwagen zitten er verschillende soorten banden onder. We kunnen de volgende types onderscheiden. Een kinderwagen met luchtbanden, foam banden en massieve banden. We vertellen je graag meer over de verschillen.

Het zusje van de luchtbanden

Foam banden zijn zoals het woord al aangeeft banden gemaakt van foam materiaal ook wel bekend als schuimrubber. De banden zijn aan de buitenkant voorzien van een laag rubber en binnenin zit geen lucht maar schuim. Hierdoor kan de band geen luchtdruk verliezen, waardoor je het niet hoeft op te pompen. Ondanks dat ze geen luchtdruk kunnen verliezen, kan de band wel sneller slijten en of scheuren door de hitte.

Echter, het nadeel is doordat er geen lucht in zit zijn de banden een stuk zwaarder, wat de kinderwagen minder wendbaar maakt en hierdoor de hobbels in de weg meer voelt in tegenstelling tot een kinderwagen met luchtbanden.

Kinderwagen luchtbanden

Geeft rolweerstand over diverse oppervlakken

Massieve banden hebben over het algemeen een kleiner formaat doordat ze veel zwaarder zijn dan foam- en luchtbanden. Door ze kleiner van formaat te maken is het minder zwaar om de kinderwagen vooruit te duwen. Toch blijven ze zwaarder dan kinderwagens met luchtbanden en foambanden.

Een nadeel aan dit type band is dat het rolweerstand biedt op oneffen en ruw terrein, daarom is het alleen geschikt voor vlakke en gladde ondergronden zoals de stad. Als je wel besluit om hiermee naar het bos te gaan kom je van een koude kermis thuis.

Een kinderwagen met luchtbanden rijdt het comfortabelst

We gaan nu verder met onze favoriet de kinderwagen met luchtbanden. De buitenkant is gemaakt van een laag rubber en aan de binnenkant zit lucht. Je kunt het vergelijken met de banden van je fiets, als je fietst over verschillende terreinen heb je geen tot nauwelijks last van hobbels of kuilen in de weg, het zorgt voor comfortabel rijgemak. Voor een kinderwagen met luchtbanden werkt dit hetzelfde.  Wel zo prettig voor je kleintje en degene die de wagen duwt. Natuurlijk kun je de kans krijgen dat het luchtdruk verliest waardoor je moet pompen, maar deze kans is zo minimaal dat je het eigenlijk bijna geen nadeel kunt noemen. Bovendien wegen de voordelen zwaarder dan dit puntje.

De luchtbanden onder een kinderwagen zijn groter van formaat in tegenstelling tot de andere soorten banden, wat voor meer stabiliteit zorgt en het vooruit duwen vergemakkelijkt.  Ook op ruwe terreinen, in het bos en als je wilt gaan hardlopen met je kleintje geven luchtbanden de beste demping. Zo kan je kindje heerlijk verder slapen in de kinderwagen zonder dat hij of zij wakker wordt door het geschud.

Ben jij al overtuigd van een kinderwagen met luchtbanden? Bestel dan vandaag nog jouw favoriet

Hopelijk heb je door het lezen van dit artikel meer inzicht gekregen in de soorten banden voor kinderwagens. En kun je nu voor jezelf bepalen welke soort het beste bij jou past. Voor betaalbare kinderwagens met luchtbanden kun je gerust een kijkje nemen in het assortiment van Mio Amore. Ze beschikken over diverse trendy 2 in 1 en 3 in 1 kinderwagens die niet alleen comfortabel rijden maar ook nog eens mooi zijn om te zien. Laten we eerlijk zijn, het oog wil ook wat.

Heb je vragen of wil je meer informatie over een van onze producten? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Onze medewerkers helpen je graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van mio-amore.com bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 1037 reviews.