Educatief speelgoed. Maak leren leuk!

Te gek educatief speelgoed! Deze houten ontwikkelingsborden. Van schoenen leren strikken tot leren tellen, het zit allemaal verwerkt in deze ontwikkelingsborden. Ontwikkeld samen met professionals en met zorg geproduceerd in Europa. Bevorder de kennis van jouw kindje door spelenderwijs te ontwikkelen. 

De 4 basiskleuren staan centraal. De ontwikkelingsborden zijn geschikt voor kinderen tussen de 6 maanden en 3 jaar.

  • 100% handgemaakt
  • Geproduceerd in Europa
  • 12 maanden garantie
  • 14 dagen bedenktijd

Ontwikkelingsborden

Follow Mio Amore on instagram

Cannot call API for app 380204239234502 on behalf of user 3385889974836986

Share all your Mio Amore moments! Use #MioamoreEurope

Welke educatief speelgoed voor jouw kindje?

Spelen met speelgoed is voor ieder kind belangrijk: natuurlijk om te spelen, maar ook als hulpmiddel om de wereld te leren ontdekken en begrijpen. Leren door te spelen wordt steeds populairder. Door het spelen met educatief speelgoed kunnen cognitieve, motorische en sociale vaardigheden worden ontwikkeld.

Elk kind ontwikkeld op zijn/haar eigen tempo. Het ene kind leert bijvoorbeeld heel snel probleemoplossend te denken terwijl het andere kind daar lang moeite mee kan hebben. Dit is allemaal niet erg. Het ene kind leert sneller sociale vaardigheden, het andere leert sneller cognitieve vaardigheden. Ieder kind ontwikkelt vaardigheden op verschillende leeftijden. Educatief speelgoed kan kinderen een voorsprong geven, maar het kan ook hulp bieden aan kinderen die moeite hebben om met hun leeftijdsgenoten bij te blijven.

1. Cognitieve vaardigheden

Educatief speelgoed is ontworpen om de cognitieve vaardigheden van een kind te prikkelen en zo optimaal mogelijk te ontwikkelen. Denk hierbij aan vaardigheden zoals redeneren, rekenen, lezen, schrijven, plannen maken en initiatieven nemen. Bij het spelen met educatief speelgoed worden deze functies constant gebruikt. Het tellen, het bedenken en uitvoeren, het lezen van voorwerpen, initiatieven nemen om zelfgemaakte doelen te bereiken en het begrijpen van bepaalde functies die speelgoed hebben zijn voorbeelden van cognitieve vaardigheden die worden bevorderd tijdens het spelen met educatief speelgoed.

2. Motorische vaardigheden

Ook de grove en fijne motoriek wordt getraind bij het spelen met educatief speelgoed. Grove motoriek bestaat uit het bewegen en coördineren van het gehele lichaam. Fijne motoriek gaat vooral over de beweging in de handen. Spelen stimuleert zowel de grove als de fijne motorische bewegingen, waardoor een kind leert begrijpen hoe zijn of haar lichaam werkt. Bij het spelen met een van de ontwikkelingsborden wordt zowel de fijne als grove motoriek getraind.

3. Sociale vaardigheden

Spelen doe je samen! Door samen te werken en te spelen wordt er geleerd om te delen en het bevorderd de sociale vaardigheden tevens door de interactie.

Educatief speelgoed van Mio Amore

Bij Mio Amore hebben wij verschillende soorten speelgoed. De Be Loved Boards, die speciaal voor de ontwikkeling zijn ontworpen, én natuurlijk de ballenbakjes. De ontwikkelingsborden zijn ontworpen in Finland, het land waar deze borden tevens worden geproduceerd. 

Bekijk onze andere producten

Nog meer kinderkamer accessoires of speelgoed voor je kind, baby of peuter in huis halen? In ons assortiment hebben wij ook glijbanen en ballenbakjes. Welk kind wil dat nou niet op de slaapkamer? Naast ontwikkelingsborden verkopen wij ook kinderwagens, kinderbedjes en complete kinderkamers. Kijk dus vooral rond en verzamel deze leuke spullen voor jouw kind!